Mentenanta retele (cu fir sau Wi-Fi)

Reteaua care uneste calculatoarele este vital sa fie rapida s isa functioneze ireprosabil. O retea de calculatoare este alcatuita din elemente pasive de retea (cablurile, prizele, mufele, patch cordurile) si elemente active de retea (swtich-uri, access point-uri, routere). Toate aceste elemente pasive si active trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru ca reteaua dumneavoastra de calculatoare sa fie una care sa functioneze ireprosabil si la viteze crescute.

O conectivitate lenta poate induce timpi crescuti in executia taskurilor ceea ce conduce la aparitia pierderilor financiare prin intarzierea lucrarilor executate pe acele calculatoare. Indiferent ca vorbim de retele cu fir (LAN), retele wireless (WI-FI) sau mixte ne asiguram intotdeauna ca reteaua de calculatoare a clientilor nostrii este una sigura. Incurajam clientii nostrii sa nu dea acces oricui pe wireless-ul companiei si pentru acest lucru sa se creeze un sistem de WI-FI pentru invitati (WI-FI for guests). Reteaua WI-FI pentru invitati nu va avea niciodata acces la reteaua companiei si implicit la resursele IT ale companiei (baze de date, servere, aplicatii, etc.)

Taskuri executate

  1. Verificarea tuturor echipamentelor active (switch-uri, routere, access point-uri). Daca apar probleme de functionare anormala putem merge pana la propunerea echipamentului care face probleme.
  2. Creare si extindere retele cu fir sau/si wireless
  3. Configurarea calculatoarelor pentru accesul la retea (LAN si/sau WI-FI).
  4. Configurarea imprimantelor de retea
  5. Analiza fluxului de date tranzitat prin echipamentele passive