Mentenanta calculatoare (desktopuri si laptopuri)

 Indiferent de marimea afacerii orice companie are nevoie de o dotare din punct de vedere IT cat mai correct dimensionata si care sa functioneze ireprosabil. Calculatoarele din compania dumneavoastra nu or sa functioneze prea mult timp in parametrii normali fara o atentie dedicata asupra ingrijirii lor din punct de vedere software si hardware.

Servicii IT care le asiguram pe partea de mentenanta calculatoare:

 • Servicii IT privind deprafuirea periodica executata cu aspirator specializat si cu compressor de aer. Praful este un bun conductor electric si poate duce la defectarea componentelor din calculatoarele firmei dumneavoastra. De asemenea asezat pe paletele coolerelor duce la supraincalzirea calculatorului. Orice mentenanta calculatoare trebuie sa includa neaparat aceasta etapa;
 • Servicii IT de verificare a bunei functionari a tuturor componentelor din calculator;
 • Verificarea conectivitatii calculatoarelor in LAN si WAN. Verificam de fiecare data conexiunea la reteaua inerna si la Internet a fiecarui calculator in functie de grila de acces discutata cu clientul. Recomandat companiilor care lucreaza cu date confidentiale de risc.
 • Servicii IT de Monitorizare si Optimizare calculatoare. Se stie ca multe procese sunt startate la pornirea calculatorului si raman in memoria acestuia pe toata durata cat calculatorul e deschis. De cele mai multe ori nu avem nevoie de unele din acestea si putem sa optimizam atat viteza de pornire a calculatorului cat si viteza de executie a taskurilor zilnice ce se executa pe acel sistem de calcul. Monitorizam gradul de incarcare a memoriei RAM si a procesorului.
 • Servicii IT de devirusare. Urmarim periodic conform contractului de servicii IT atacurile cibernetice si verificam fiecare calculator de posibili virusi si asiguram devirusarea.
 • Instalari de software. Instalam software pe calculatoarele clientilor nostrii pe baza licentelor furnizate de client. Ne asiguram ca orice calculator are macar un antivirus gratuit (de preferat e o subscriptie de business) si daca au existat probleme. Scanam periodic cu antispyware-uri pentru a pastra calculatorul si datele de pe acesta in siguranta.
 • Actualizari de drivere. Driverele asigura legatura dintre partea hardware a caclulatorului si componenta software. Ne asiguram ca aveti intotdeauna cele mai noi drivere.
 • Actualizari sisteme de operare. De cele mai multe ori clientii din comoditate nu baga in seama mesajele sistemului de operare ca doreste un update. De aceea in fiecare vizita a noastra ne asiguram ca fiecare calculator ruleaza cel mai nou sistem de operare si ca update-urile sunt la zi.
 • Propunem achizitii noi de componente in cazul in care constatam ca performanta calculatorului poate creste substantial cu o investitie minima. Ne putem ocupa de achizitie, apoi ne ocupam de instalare testare si dare in folosinta.
 • Backup. Stabilim zonele cu informatii de interes de pe calculatorul dumneavoastra si stabilim impreuna cu clientul scenarii de backup, precum si frecventa lor. Recomandam intotdeauna folosirea resurselor de cloud sau dispozitive specializate de stocare a datelor cum ar fi solutiile de network storage. Alegem impreuna cu client varianta cea mai potrivita fiecaruia in functie de buget si de volumul de date. Asiguram consultanta pentru a automatiza aceste taskuri de back-up pentru perioade de noapte cand nu exista activitate sau pentru perioadele din zi in care operatorul acelui sistem (cazul desktop-urilor de lucru) poate fi in pauza.
 • Disaster recovery. Fie ca vorbim de eroare umana, malware, ransomware, dezastre naturale, defectarea iremediabila a calculatoarelor sau a serverelor, pe baza Backup-ului se pot face scenario de recuperare date din backup. Astfel indifferent de ce probleme au intervenit, interventia noastra va asigura ca veti fi operationali in cel mai scurt timp posibil.
 • Pastrarea relatiilor cu alti furnizori de servicii si produse IT (ISP, WebHosting, Cloud, Vanzatori de echipamente IT, etc). Pentru ca nu intotdeauna exista o comunicare eficienta intre factorii de decizie ai clientilor nostrii si factorii de vanzare ai diversilor alti furnizori, ne asiguram ca cee ace cereti de la alti furnizori este exact ce va trebuie nici mai mult si nici mai putin. In cazul echipamentelor IT va putem face si noi oferte.
 • Asigurarea helpdesk-ului si lamurirea neclaritatilor asupra functionarii retelei de calculatoare. Specialistii nostrii in timpul vizitei din sediul dvs, vas ta la dispozitie pentru unele nelamurir, intrebari sau clarificari de aspect ce au legatura cu contractul de furnizare servicii it.
 • Alcatuire proceduri. La cerere putem concepe seturi de norme si proceduri pentru utilizatorii clientilor nostrii.