WI-FI studiu de caz - exemplu

Wi-Fi studiu de caz

Am fost pusi in situatia in care a trebuit sa concepem o retea mixta wi-fi si fir de mare viteza si securizata bine, bazata pe semnal pe fir si wireless intr-o casa de tip parter etaj si mansarda.

Descrierea casei: la parter living, bucatarie open space si baie; la etaj 2 dormitoare si baie; deasupra mansarda open space proiectata ca si camera de birou si entertainment. Situatia nu era prea buna deoarece casa era cu toate finisajele facute si nu existau cabluri de date in fiecare camera.

Cum nu se dorea prezenta cablurilor sau o canalelor de cablu aparent la vedere a trebuit sa migram si sa integram si o alta tehnologie in micul nostru proiect.

Am decis sa mergem pe o solutie powerline adapter. Powerline adapter este un dispozitiv care reuseste sa transporte semnalul (sa moduleze si sa demoduleze) de retea prin circuitul de prize din casa. Performantele lui sunt insa limitate daca prizele nu sunt toate din acelasi tablou.

Am achizitionat 2 seturi de TL-PA8030PKIT

Powerline adapter

Dar iata cateva din capacitatile acestor Power Adaptoare:

  • transmisie maxima princircuitul electric 300m
  • viteza maxima 1200 Mbps
  • 3 iesiri lan (nu mai ai nevoie de switch)
  • nu anuleaza priza electrica respectiva, putand in continuare sa alimentam si alte echipamente din acest PowerLine Adaptor.

Fiind 2 seturi am avut la dispozitie 4 dispozitive. Suficiente pentru cele 4 zone principale ale casei(living, cele 2 dormitoare si mansarda). Semnalul de net pleca din parter de sub casa scarilor si am tras semnal pana in cea mai apropiata priza unde am inserat primul modul de PowerLine Adaptor. Din acesta